Raportointijärjestelmä

Maatalouden suoramyynnit -verkkopalvelu perustuu joustavaan raportointijärjestelmään ja käyttöliittymään, joiden avulla on mahdollista tarkastella suoramyyntiä harjoittavien yritysten taloudellisia tuloksia. Tulokset pohjautuvat Luken Tilastopalveluiden ylläpitämään kannattavuuskirjanpitojärjestelmään.

Raportit

Palvelu tarjoaa yksittäisiä tunnuslukuja sekä erilaisia talousraportteja käyttäjän valinnan mukaan.

Tietoturva

Verkkopalvelusta ei ole mahdollista nähdä yksittäisten kirjanpitotilojen tietoja. Kaikki raportointijärjestelmän perustulokset ovat vähintään viiden yrityksen ryhmäkeskiarvoja. Raporteissa näytetään myös kunkin ryhmän kirjanpitotilamäärät luokiteltuna, jotta tuloksista ei voi selvittää tilamäärätietoakaan hyödyntämällä yksittäisten tilojen tietoja. Taulukoiden tulokset esitetään pyöristettynä, mikä myös on osin tietoturvakysymys.

Luokittelu

Ryhmät muodostetaan luokittelemalla tilat käyttäjän valitsemien luokittelijoiden perusteella. Tuotantosuuntaluokittelu perustuu standardituotoksiin (Standard Output).

Raporttien muodostaminen

Raportointijärjestelmä hakee tietokannasta valittuihin luokkiin kuuluvat yritykset sekä laskee halutun raportin. Raporteista on nähtävissä kirjanpitotilamäärä luokiteltuna sekä kaikkien tilojen määrät pyöristettynä. Tulokset eivät ole edustavat, koska niitä laskettaessa ei käytetä painotusta. Painokertoimien laskemiseen tarvittaisiin tiedot koko Suomesta, että millä maatalousyrityksillä on  suoramyyntiä.