Raportointijärjestelmä Turkistalous -verkkopalvelu Turkistalous -verkkopalvelu on vuonna 2009 Taloustohtoriin lisätty palvelu, joka tarjoaa turkistarhausta harjoittavien yritysten taloustuloksia tilivuodelta 2006. Sisältöä laajennettiin tilivuosilta 2019-2021 kerätyllä aineistolla, josta lasketut tulokset on tarjolla hankkeeseen liittyneille yrittäjille. Tulokset tilivuodelta 2006 pohjautuvat Makera-rahoitteisessa tutkimusprojektissa vuonna 2008 kerättyihin turkistalouden yritystason aineistoihin. Nämä tulokset on painotettu kuvaamaan koko Suomen turkistilojen taloutta. Myöhemmän jakson 2019-2021 tulokset pohjautuvat Maa- ja metsätalousministeriön sekä Suomen Turkiseläinten Tuottajain Liitto ry:n rahoittamissa hankkeissa kerättyihin aineistoihin. Turkistalouden tulokset Yritysaineistot tilivuodelta 2006 keräsi Österbottens Svenska Lantbrukssällskapet. Tulokset perustuvat 30:stä suomalaisesta turkiseläinten kasvatusta harjoittavasta yrityksestä kerättyihin tietoihin. Niiden perusteella lasketaan yritysten tilinpäätökset sekä taloudellista asemaa ja kehitystä kuvaavat tunnusluvut. Tulokset on painotettu siten, että ne ovat yleistettävissä kuvaamaan koko Suomen turkistilojen taloutta. Painotus perustuu yritysten lukumääriin eri tuotantosuunnissa ja tilakokoluokissa. Yritykset luokiteltiin kolmeen tuotantosuuntaan: minkkitiloihin, kettutiloihin sekä yhdistelmätiloihin. Tilakokoluokittelussa yritykset luokiteltiin neljään taloudellisen tilakoon mukaiseen tilakokoluokkaan. Kaikki tulokset ovat vähintään seitsemän yrityksen painotettuja ryhmäkeskiarvoja. Tulokset eivät ole alueellisesti edustavia. Tietoja antaneet yrittäjät näkevät omat tietonsa järjestelmästä ja voivat vertailla niitä keskiarvotuloksiin. Yritysaineistot tilivuosilta 2019-2021 keräsi Suomen Turkiseläinten Tuottajain Liitto ry:n. Yrityskohtaiset tulokset ja vertailuryhminä muiden keskiarvotulokset ovat tarjolle aineistoja tarjonneilla yrittäjille. Luokittelussa käytettiin samoja tuotantosuunta- ja tilakokoluokitteluja, joita tilivuoden 2006 -aineistoissa.
|